I want to create sea!! Help me
[Small Help ] ! »

Kenneth Law

  • Newbie
  • Posts: 42
I want to create sea!! Help me
«  »
Anyone knows how to create pieces of sea rectangle which can drown players?
My idea is to build another large custom map high up to sky and fill sea around it to make it not be floating in sight :P  Just want the custom map to become a real world.
No! Please don't try to tell me the function SetWaterLevel() because I've tried it and found that the water only existed outside the default vice city island. There is actually a lack of sea in the part of the original island area.

Inferno

  • Jr. Member
  • Posts: 96
Re: I want to create sea!! Help me
« Reply #1,  »
You can use custom waterpro.dat to set sea boundaries.
And SetWaterLevel to change its level.
Viva la VU
VFS Developer
VCCNR Administrator

Kenneth Law

  • Newbie
  • Posts: 42
Re: I want to create sea!! Help me
« Reply #2,  »
Quote from Inferno on October 11th, 12:16 PM
You can use custom waterpro.dat to set sea boundaries.
And SetWaterLevel to change its level.
Cool! But I don't know how to deal with those data in this file. Any tutorial for it?

Inferno

  • Jr. Member
  • Posts: 96
Viva la VU
VFS Developer
VCCNR Administrator

Athanatos

  • Hero Member
  • Throwing random words to increase my post counter
  • Posts: 1,019
Re: I want to create sea!! Help me
« Reply #4,  »
I'm afraid SetWaterLevel doesn't work with custom waterpro.dat files. This was tested few years ago.
Developer of RCNR, Zombie Survival, VLSM(C++) and Infected City Survival

Kenneth Law

  • Newbie
  • Posts: 42
Re: I want to create sea!! Help me
« Reply #5,  »
Quote from Athanatos on October 13th, 02:47 PM
I'm afraid SetWaterLevel doesn't work with custom waterpro.dat files. This was tested few years ago.
Quite strange after I added a custom waterpro.dat into my server. The sea becomes invisible although it does exist indeed. Players can drown inside but they can't see any water around. :'( :'( :'(

Sebastian

  • VC:MP Beta Tester
  • Something like this: hga hga hga
  • Posts: 1,173
Re: I want to create sea!! Help me
« Reply #6,  »
Quote from Kenneth Law on October 15th, 04:38 PM
Quite strange after I added a custom waterpro.dat into my server. The sea becomes invisible although it does exist indeed. Players can drown inside but they can't see any water around. :'( :'( :'(
I remember facing such a problem few years ago.
No idea why, but water wasn't visible at all when the Z level was too high.
I think you can test it even with SetWaterLevel in a normal server.

Kenneth Law

  • Newbie
  • Posts: 42
Re: I want to create sea!! Help me
« Reply #7,  »
Quote from Sebastian on October 15th, 09:07 PM
Quote from Kenneth Law on October 15th, 04:38 PM
Quite strange after I added a custom waterpro.dat into my server. The sea becomes invisible although it does exist indeed. Players can drown inside but they can't see any water around. :'( :'( :'(
I remember facing such a problem few years ago.
No idea why, but water wasn't visible at all when the Z level was too high.
I think you can test it even with SetWaterLevel in a normal server.
With waterpro.dat the water is still not visible when at a low level. But if I use SetWaterLevel I can see the water however high it is while the only problem is that I am not able to set the boundary of sea as I want.
Re: I want to create sea!! Help me
« Reply #8,  »
I've learnt how to use the tool to get the water visible now. All I need to do is to click the 'generate small map button' displayed on water editor after the sea boundary has been properly set. Only with the button clicked the sea can become visible in game.
Now the only problem is that if I can create sea in a same area  while it is on two different height? Since SetWaterLevel() doesn't work with waterpro.dat added in as mentioned above, I have to do that to make sure the original vice city sea still exists while another sea generated is added in for the custom map in sky.

Sebastian

  • VC:MP Beta Tester
  • Something like this: hga hga hga
  • Posts: 1,173
Re: I want to create sea!! Help me
« Reply #9,  »Last edited
Quote from Kenneth Law on October 17th, 04:34 PM
I have to do that to make sure the original vice city sea still exists while another sea generated is added in for the custom map in sky.
I doubt the engine supports a sea over a sea... since you can only edit a (2d) image to set it.
Though, in order to set water for different levels, you can use different colors, and then just specify the height level you want.

Here is my custom waterpro.dat used in #TLRP server


black => water level 6.0 (default)
maroon => water level 72.0
etc...

Athanatos

  • Hero Member
  • Throwing random words to increase my post counter
  • Posts: 1,019
Developer of RCNR, Zombie Survival, VLSM(C++) and Infected City Survival

[Small Help ] ! »